Pečené papriky s mozzarellou – recept

Dalo by se říct, taková malá pizza Margherita :). Zkuste, je to super osvěžující recept od mé kamarádky z Francie. Papriky si můžete dát jako přílohu ke grilovanému masu, jen tak samotné jako lehkou večeři, nebo třeba i s rozpečenou bagetou.

co budete potřebovat

  • 4 papriky
  • 8 polévkových lžic passaty
  • 1 mozzarella
  • 1 větší stroužek česneku
  • Bazalka, tymián, sůl, pepř

JAk na to

  • Papriky rozřízněte napůl, zbavte zrníček, omyjte a osušte.
  • Lehce je potřete olivovým olejem a osolte.
  • V misce smíchejte rajčatovou passatu s najemno nakrájenou bazalkou, tymiánem, česnekem. Osolte a opepřete.
  • Každou papriku uvnitř naplňte 2 lžícemi passaty a přikryjte plátkem mozzarelly.
  • Navrch ozdobte třeba lístkem bazalky nebo oregána.
  • Dejte zapéct do trouby na 200 stupňů cca 30 minut, než budou papriky hezky měkké.

Můžete si je dát hned teplé, nebo v těchle horkách i na vlažno nebo na studeno.

přeji mňamkovou chuť!

Zajímaly by vás další recepty z paprik?

barevný paprikový nákyp

Na tento pokrm se v létě vždycky moc těším. Jeho přípravu je třeba si naplánovat trochu s předstihem, ale sám o sobě nezabere mnoho času. Mám ho spojený s grilovačkami na chalupě, kdy kromě dobrého masa toužím i po dobré zelenině. Tento recept najdete v mé kuchařce Zeleninové příběhy.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *