Dalo by se říct, taková malá pizza Margherita :). Zkuste, je to super osvěžující recept od mé kamarádky z Francie. Papriky si můžete dát jako přílohu ke grilovanému masu, jen tak samotné jako lehkou večeři, nebo třeba i s rozpečenou bagetou.
co budete potřebovat
4 papriky
8 polévkových lžic passaty
1 mozzarella
1 větší stroužek česneku
Bazalka, tymián, sůl, pepř
JAk na to
Papriky rozřízněte napůl, zbavte zrníček, omyjte a osušte.
Lehce je potřete olivovým olejem a osolte.
V misce smíchejte rajčatovou passatu s najemno nakrájenou bazalkou, tymiánem, česnekem. Osolte a opepřete.
Každou papriku uvnitř naplňte 2 lžícemi passaty a přikryjte plátkem mozzarelly.
Navrch ozdobte třeba lístkem bazalky nebo oregána.
Dejte zapéct do trouby na 200 stupňů cca 30 minut, než budou papriky hezky měkké.
Můžete si je dát hned teplé, nebo v těchle horkách i na vlažno nebo na studeno.
přeji mňamkovou chuť!
Zajímaly by vás další recepty z paprik?
barevný paprikový nákyp
Na tento pokrm se v létě vždycky moc těším. Jeho přípravu je třeba si naplánovat trochu s předstihem, ale sám o sobě nezabere mnoho času. Mám ho spojený s grilovačkami na chalupě, kdy kromě dobrého masa toužím i po dobré zelenině. Tento recept najdete v mé kuchařce Zeleninové příběhy.