grilované cuketové plátky

Jednoduchý a výborný recept. A ještě k tomu zdravý – no co si ještě přát! Hned vám řeknu jak na to! 

Cuketu můžete udělat klidně jen v troubě, ale pokud máte čas a chuť rozdělat gril, vřele doporučuji! No a co k tomu? Zkuste třeba plátky z vepřové panenky, ale můžete cukety kombinovat klidně s karbanátky, steaky, nebo i jen dobrou rýží, pokud nejste masožrouti .).

co k tomu potřebuji

  • 3 cukety
  • vepřovou panenku
  • 3 větší stroužky česneku
  • Bylinky: tyminán, bazalka, oregáno – ideálně čerstvé
  • Olivový olej

jak na to

  • Cukety omyjte a odřízněte na obou stranách konce.
  • Nakrájejte ji podélně na cca 7mm tlusté plátky (ideálně všechny stejně široké)
  • V misce smíchejte 3 lžíce olivového oleje, rozmačkané stroužky česneku a lžíci nasekaných bylinek.
  • Na plech, který můžete vyložit pečícím papírem, vyskládejte plátky cuket, posolte je a pokapejte směsí oleje a bylinek.
  • Dejte péct do trouby na 200 stupňů cca 15 min, dokud se nedá do cukety hezky píchnout vidličkou a cítíte, že je již měkká.
  • Panenku nakrájejte na plánky cca 1,5 sm tlusté.
  • Pokapejte olivovým olejem, opepřete a opečte na pánvičce z obou stran. Osolte.
  • Maso sundejte z pánve a nejchte ještě pár minut odpočívat na talíři přikrytém alobalem.

tip pro vás

Posypejte cukety ke konci pečení hoblinkami parmezánu!

cheese, parmesan, food

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *