kuchařka
moje zeleninové příběhy

kuchařka, u které se pobavíte

Vaření je pro mne zábava. A každý recept je pro mne příběh…

Tak, jako při prohlížení rodiného alba vám vyskakují vzpomínky a příběhy, vážou se i k mým receptům rodinné historky a příběhy s kamarády. Než se pustíte do vaření, udělejte si chvilku klidu s kávičkou nebo vínkem a přečtěte si  můj zeleninový příběh…. 

60 receptů A PŘÍBĚHŮ

Recepty na zeleninové přílohy saláty, polévky, ale i masové specialty či lehké dezerty s ovocem nebo čokoládou

20 - 30 min PŘÍPRAVY

Příprava receptů vám nezabere více než 20-30 minut.

REJSTŘÍK PODLE INGREDIENCÍ

Máte doma květák a nevíte co sním? V rejstříku podle ingrediencí najdete všechny recepty, ve kterých se květák objevuje.

ToP RECEPTY PRO NÁVŠTĚVY

Díky receptům TOP PRO NÁVŠTĚVY zaručeně ohromíte své známé a kamarády.

RADY
CO K TOMU

Potřebujete inspiraci co k danému receptu udělat za přílohu? Přidávám mé tipy!

nahlédněte do mé kuchařky

přečtěte si, co napsali o mojí kuchařce

bez čeho se v kuchyni neobejdu

Nerada běhám po supermarketech s nákupním seznamem v ruce za zoufalého hledání nových neznámých ingrediencí. Zeleninu většinou nakupuji na trhu, maso u řezníka a jenom další ingredience v klasických obchodech. V kuchařce najdete tipy na „stálice“, které se v mých receptech opakují a které se vyplatí mít doma ve spíži nebo v ledničce po ruce. 

RYCHLÉ, JEDNODUCHÉ A OBMĚNITELNÉ

Důležitým kritériem je pro mě i jednoduchost přípravy a možnost zaměňovat ingredience podle chuti nebo dostupnosti. Nabízím vám recepty, které lze většinou uvařit z toho, co doma běžně máme, a ve kterých jsou určité ingredience zaměnitelné, což umožňuje různé kulinářské variace. 

Zároveň je pro mne důležitá délka přípravy jídla. Vždyť na světě je tolik zajímavých věcí! Přípravy mých receptů vám ve většině případů nezaberou více než 20-30 minut.

jak se líbí moje kuchařka? - přečtěte si reference

Na Mončině kuchařce se mi líbí několik věcí: Jednak to, že jsou recepty rychlovky, žádné vystávání v kuchyni celé dopoledne! Takže je zvládnete levou zadní i s velkou rodinou. Druhou věc, kterou oceňuji jsou ingredience - většina receptů obsahuje ty základní, které mívám běžně doma. A jídla jsou výborná a ještě máte hezký pocit, že jste jedli zdravě...
Anička Míková
Patřím ke generaci, kdy se v maminčině kuchyni zelenina moc nejedla a vždycky jsem vařila spíš klasiku... Na doporučení kamarádky jsem si koupila kuchařku Zeleninové příběhy a jsem nadšená. Pobavily mne i Moničiny příběhy o zavádění zeleninových jídel. Ale kuchařka není jen o zelenině, najdete tam i recepty masové (králík na víně ja fakt mňam!) a taky dezerty z ovoce nebo čokolády (já nevěřila, že čokoládová pěna je tak jednoduchá...)
Eva S.
Nejsem zeleninový tvor, miluju maso a tak jsem k této kuchařce přistupovala nejdřív trochu rezervovaně. Ale pak jsem mně nadchla svou originalitou a neotřelým přístupem i k těm druhům zeleniny, které jsem považovala za tuctové a používala je jen klasickým způsobem např. do vývaru. Kuchařka nabízí jiný pohled, hodně šmrcnutý francouzskou kuchyní, který je pro nás netypický, ale velmi chutný a zajímavý. Objevila jsem jiné způsoby zpracování, krásné skloubení s mým milovaným masem a naučila tím i mého syna milovat zeleninu. Když udělám mrkvovo-celerové hranolky, je to pro něj ta největší odměna. Stejně zajímavé jsou i recepty na polévky, díky Monice jsem hodně rozšířila svůj polévkový repertoár právě o francouzsky chutnající krémy z dostupných surovin, a přesto se zajímavou chutí a velmi rychlou přípravou. Když koupím nějakou zeleninu, zalistuji v kuchařce a vím, že mi vždy pomůže vykouzlit něco originálního a chutného, takže Mončo DÍKY!
Kateřina Č.
S kuchařkou Moje zeleninové příběhy si vždycky tak trochu zacestuju a zavzpomínám na naše dovolené ve Francii. Je to fajn, že si můžu uvařit něco z francouzské kuchyně i doma. Recepty jsou jednoduché, z běžně dostupných potravin. Některé z receptů jsme zařadili do běžného jídelníčku, jiné mám v zásobě jako fajnovky pro lepší příležitost.
Alena Zajíčková
Trochu jsem byla zaskočená názvem "zeleninová", ale kuchařka opravdu není jenom o zelenině. Jsou zde výborné recepty na dezerty z čokolády a ovoce a mezi nejoblíbenějších zeleninové patří gratinovaný květák a recepty z lilku. Všechno je jednoduše vysvětlené, krásné inspiratvní fotky.
Martina F.