Pražma neboli doráda je naše oblíbená ryba. Často ji dělám jenom pečenou, ale tahle šafránová omáčka, která je zajímavá jak chutí, tak barvou, pražmu nádherně doplní…
co budete potřebovat
2 pražmy
1 cibuli
1 stroužek česneku
1/4 l suchého bílého vína
2 kuličky celého pepře
Tymián
Sáček šafránu
4 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce jogurtu
1 lžíce olivového oleje
JAK NA TO
Cibuli a česnek nakrájejte na drobno.
Do pánve nalijte víno, cibuli, česnek, kuličky pepře, tymián a lžíci olivového okeje. Povařte 3 min.
Do pánve vložte ryby, přikryjte pokličkou a na mírném ohni vařte 15 min. V polovině ryby otočte.
Potom pražmy opatrně vyndejte do pekáčku a vložte je do předehřáté trouby.
Z omáčky vyjměte větvičky tymiánu a pepř. Můžete profiltrovat i cibuli a česnek, pokud máte rádi omáčku hodně jemnou.
Přidejte šafrán a dijonskou hořčici a 2 minuty nechte bublat.
Potom vmíchejte jogurt (doporučuji použít spíš smetanový) a hned podávejte.
Omáčkou můžete rybu polít nebo servírovat vedle, jak je libo.