Doráda v šafránové omáčce

Pražma neboli doráda je naše oblíbená ryba. Často ji dělám jenom pečenou, ale tahle šafránová omáčka, která je zajímavá jak chutí, tak barvou, pražmu nádherně doplní…

co budete potřebovat

  • 2 pražmy
  • 1 cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • 1/4 l suchého bílého vína
  • 2 kuličky celého pepře
  • Tymián
  • Sáček šafránu
  • 4 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce jogurtu
  • 1 lžíce olivového oleje

JAK NA TO

  • Cibuli a česnek nakrájejte na drobno.
  • Do pánve nalijte víno, cibuli, česnek, kuličky pepře, tymián a lžíci olivového okeje. Povařte 3 min.
  • Do pánve vložte ryby, přikryjte pokličkou a na mírném ohni vařte 15 min. V polovině ryby otočte.
  • Potom pražmy opatrně vyndejte do pekáčku a vložte je do předehřáté trouby.
  • Z omáčky vyjměte větvičky tymiánu a pepř. Můžete profiltrovat i cibuli a česnek, pokud máte rádi omáčku hodně jemnou.
  • Přidejte šafrán a dijonskou hořčici a 2 minuty nechte bublat.
  • Potom vmíchejte jogurt (doporučuji použít spíš smetanový) a hned podávejte.
  • Omáčkou můžete rybu polít nebo servírovat vedle, jak je libo.

Dobrou chuť!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *